de  |  en  |  slo
Dvorec Rotenturm
Zdramiti se iz zasanjanosti.

Dvorec Rotenturm leži v sončno bogati termalni regiji južne Gradiščanske in je eden izmed najlepših zgodovinskih gradov Avstrije. S skrbno in popolno sanacijo je bila ustvarjena 21. stoletju prilagojena, idealna in ekskluzivna infrastruktura za različne prireditve. Vključen je v 11 ha veliki angleški krajinski park, v katerem lahko vi in vaši gostje uživate v popolnem udobju. 
Zgodovina
Od propada in padca do vzpona in blišča. 

Med leti 1862 in 1864 je bil sedanji dvorec zgrajen v romansko-orientalski podobi, s svetlimi okrasnimi elementi na rdeče ometani osnovi, po naročilu grofovske družine Erdődy pod vodstvom gradbenika Johanna Langa (1822–1900). 

V nadaljevanju je dvorec Rotenturm doživel svoj prvi razcvet: do leta 1928 se je v njem nahajala dragocena zbirka umetniško navdahnjenega grofovskega para Juliusa in Emilie Erdődy. 1924 je požar uničil večji del notranje opreme, med drugim tudi družinski arhiv Erdődy in v stolpu hranjeni skrivni arhiv madžarskega narodnega junaka kneza Franza II. Rákóczi (1676–1735), vodje madžarske vstaje proti Habsburžanom (1704–1711). 

1929 je bila v dvorcu nahajajoča se zbirka prodana na dražbi; za kratek čas je dvorec prevzel češki violinski virtuoz Jana Kubelíka. 1971 je prešel v last dežele Gradiščanske. Od leta 2008 je spet v privatni lasti. 
Grajski gospodje
Dunajski nepremičninski in zavarovalniški strokovnjak profesor Heinz Schinner je kupil že propadu razglašeni pravljični dvorec in ga v sodelovanju z deželnim uradom za varstvo kulturne dediščine obnovil. Dvorec Rotenturm uporablja s svojo družino kot rezidenco in prvič odpira slavnostne dvorane v pritličju za prireditve. 
Sanjska poroka
Poroka kot v pravljici.

Ko naš poročni par s svojimi svati prestopi grajska dovozna vrata iz kovanega železa, le ti pustijo vsakdanjik za sabo in se potopijo v njihovo čisto osebno pravljico.

Za poročni obred sta na voljo dve slavnostni dvorani za civilno poroko kot tudi grajska kapela za cerkveno poroko. Dvorec ima na voljo sedem slavnostnih prostorov za do 130 oseb. Družina in prijatelji mladoporočencev lahko prenočijo v enem od štirih grajskih apartmajev, sveže poročeni par pa preživi poročno noč v čisto novi poročni suiti v grajskem stolpu. 

Poleg tega je v dvorcu Rotenturm certificiran načrtovalec porok, ki s svojim timom poročni par podpira skozi celotno načrtovalno obdobje s pozornostjo do podrobnosti in z znanjem. 
Praznovanja & Zasedanja
Rezidenca za vaše prireditve.

Dvorec Rotenturm ponuja odlično priložnost za ustvarjanje srečanj. Ali poroka, seminar, tiskovna konferenca, delavnice ali zabava za stranke in delavce – drago restavriran dvorec vas bo za vaš dogodek sprejel z najvišjimi častmi! Pomembno je ujeti popoln trenutek in ustvariti dolgotrajne spomine. Prav to je v novem "ekskluzivnem dvorcu Rotenturm" mogoče. 
 
Krst
Prvi veliki dan v življenju.

Krst je eno prvih večjih praznovanj družine. Da bi to edinstveno doživetje postalo prav poseben srčni trenutek, ponuja naša grajska kapela idealno mesto za do 100 ljudi. Doživite ta čudoviti ambient dvorca Rotenturm in praznujte vaš krst ob sprejemu s šampanjcem v dvorcu Rotenturm. 
Rojstnodnevna zabava za otroke & Vodenja za osnovne šole
Veliki lov za grajskim duhom Leonidas. 

Otroci se podajo na lov za grajskim duhom Leonidas. S pomočjo vzgojiteljice smo sestavili zahtevne uganke, ki jih morajo rešiti. V grajskem parku se nahaja parkour, katerega je treba premagati s konjičkom na palici. Seveda je po toliko napora na voljo tudi malica. Prav posebej pomembno nam je pri tem, da so vse sestavine biološkega izvora!

Po predhodni najavi!
Stik & Informacije
Dvorec Rotenturm
Družina Schinner
Am Schloss 1
A-7501 Rotenturm an der Pinka
Tel.: +43 1 715 33 33 
Mobil.: +43 0676 73 73 710
office@schlossrotenturm.at
www.schlossrotenturm.at

Vodenja po saniranem gradu in skozi angleški park so za skupine (od 15 do 40 oseb) na voljo po predhodni najavi.
Zemljevid
Grad Rotenturm
Interreg Slovenia
Burgenland Stiftung
RIS
BISTRA
TZD
Steiermark
Oststeiermark
Thermenland
Apfelland
Vulkanland
Burgenland
Österreich
Genuss Card