de  |  en  |  slo
Viteški grad Lockenhaus
Časovno potovanje v srednji vek.
Pravi viteški grad
Impozantni grad Lockenhaus še kot edini grad v Avstriji kaže podobo pravega viteškega gradu. Pri ogledu gradu lahko raziskujete razstave in zgodovinske prostore (viteška dvorana, mučilnica, kultni prostor idr.) ali pa skozi vodenje spoznate zgodovino gradu in vseh njegovih prejšnjih prebivalcev: od templjarskih vitezov, grozljive krvave grofice pa vse do netopirjev.
Zgodovinski ambient, okusno opremljen grajski hotel, informativna vodenja po gradu, polna doživetij, številni kulturni dogodki in grajska taverna s svojo srčno kulinariko spremenijo grad v središču sončne Gradiščanske v edinstveno izletniško, prireditveno, seminarsko in dopustniško lokacijo. 
Zgodovina
Grad je bil zgrajen okrog leta 1200 nad dolino reke Güns in se je prvotno imenoval Leuca. Od leta 1270 je pripadal grofom Güssing, med 14. in 17. stoletjem pa je velikokrat zamenjal svoje lastnike. Zakonski par Margaret in Paul Anton Keller sta leta 1968 kupila grad v propadajočem stanju. Celotno svoje premoženje sta prodala in investirala v ohranitev gradu Lockenhaus, edinstvenega evropskega kulturnega spomenika. Od leta 1980 upravlja impozanten viteški grad upravni odbor fundacije prof. Paula Antona Kellerja.
Poroke & Dogodki
Poročiti se na gradu Lockenhaus pomeni, najlepši dan v življenju praznovati pred in v sanjski kulisi romantičnega gradu. Nepozabne ure v elegantno renoviranih, zgodovinskih prostorih in izvrstna gastronomija v grajski taverni Lockenhaus z več desetletnimi izkušnjami v porokah. 

Ali službeni izlet. Motivacijski dogodki, seminarji, timbilding, zasebne zabave, ekskurzije, šola v naravi, otroške rojstnodnevne zabave – tukaj doživite edinstven ambient gradu Lockenhaus in prečudovito pokrajino naravnega parka Geschriebenstein.
Grajski hotel
Da bi doživeli ves čar gradu Lockenhaus, obstaja možnost nastanitve v novi elegantni, zgodovinski grajski sobi direktno v notranjosti gradu. Neposredno h grajskemu obzidju je prizidanih in z grajskega dvorišča dostopnih 32 udobnih in velikih družinskih sob z balkonom, s kopalnico/WC-jem ter vgradno kuhinjo. Na podstrešju se nahaja 14 ugodnih mansardnih sob s kopalnico/tuš-kabino.
Otroške & Šolske skupine
Že leta smo uspešno specializirani za otroške, šolske in mladinske skupine iz cele Avstrije. Poleg grajskega hotela z več kot 40 sobami ponujamo tudi obsežen program, kot je npr.: Idealno za športne tedne: nogometno igrišče za treninge, teniško igrišče in bazen v okolici, dobro razvito kolesarsko omrežje, jahalne steze, sprehajalne in tekaške poti. Idilično postavljen v okolico naravnega parka Geschriebenstein-Irottkó in družinske terme Lutzmannsburg. Interaktivna stalna razstava "Prijatelji noči" na gradu Lockenhaus informira otroke o netopirjih in njihovi zaščiti.

Z veseljem vam pošljemo po meri narejeno ponudbo, povpraševanje na: tel. +43 (0) 2616/23 94 ali po E-Mailu: rezeption@ritterburg.at

Stik & Informacija
Viteški grad Lockenhaus
A-7442 Lockenhaus, Eugen Horvath Platz 1
Tel: +43 2616 2394-0
E-Mail: rezeption@ritterburg.at
www.ritterburg.at

Odpiralni čas: 

1. maj – 31. oktober 2019 
vsak dan 9.00–18.00 (zadnji vstop ob 17.00)
Zemljevid
Grad Lockenhaus
Interreg Slovenia
Burgenland Stiftung
RIS
BISTRA
TZD
Steiermark
Oststeiermark
Thermenland
Apfelland
Vulkanland
Burgenland
Österreich
Genuss Card