de  |  en  |  slo
Dvorec Schielleiten
 Zvezni športni in rekreacijski center.
Zgodovina
Baročni blišč.

Dvorec Schielleiten, drugi največji baročni dvorec v Avstriji, je bil zgrajen med leti 1720 in 1730 s strani grofov Wurmbrand-Stuppach. Toda grofje so z gradnjo dvorca presegli svoje finančne zmožnosti, tako da je le ta morala biti začasno prekinjena. Dokončani so bili zgolj srednji rizalit, obe krili in pa zahodni rizalit. Dvorec je bil načrtovan v obliki srednjega paviljona s stranskimi krili v stilu dunajskega visokega baroka. V lasti družine Wurmbrand-Stuppach je ostal do leta 1906, potem je dvakrat zamenjal lastnike in bil 1935 končno prodan Republiki Avstriji. V 2. svetovni vojni je bil dvorec Schielleiten uporabljen kot Gau-športna šola, pozneje pa kot alternativna možnost nastanitve graške otroške bolnišnice sv. Ana in poljske bolnišnice.

Danes je ta baročni dragulj Ceste gradov priljubljena poročna lokacija, služi pa tudi kot kulturni center in predvsem kot športni hotel. Večkrat je pred tukajšnjo veličastno grajsko kuliso potekalo svetovno in evropsko prvenstvo v balonih.
Zvezni športni in rekreacijski center
Športno naokrog.

Danes je ta baročni dragulj Ceste gradov predvsem športni hotel. Na površini 43 ha je ponujeno vse, kar si srce športnika zaželi: mesto za tenis, nogomet, košarko in odbojko, površina za atletiko in še veliko več. Tako je dvorec Schielleiten največja in najstarejša tovrstna ustanova v Avstriji.
Poroke
V neprimerljivem ambientu baročnega dvorca in v vzdrževanem grajskem parku obdanim s stoletja starimi drevesi, ki poskrbijo za romantično vzdušje, očara ta prostor v vsakem letnem času. Od prve ideje ... dekoracije prostorov, izdelave poročnega menija pa vse do izbire glasbe, organiziramo poroke čisto individualno glede na želje neveste in ženina.
Hotel & Restavracija
V dvorcu Schielleiten so poleg dvorca (75 sob) na voljo tudi moderne sosednje stavbe (75 sob), ki vsaki večji skupini ali pa športni ekipi omogočajo, da domujejo, jedo in trenirajo na grajskem zemljišču. Za vse ekipe, kot tudi za zaključene družbe je na voljo na novo renovirana restavracija, ki ponuja domačo hrano.
Stik & Informacija
BSFZ Dvorec Schielleiten
eden od avstrijskih športnih središč

A-8223 Stubenberg am See, Vockenberg 81
Direktor: Gerhard Reiterer
T: +43 3176/8811-0, Fax DW 342
schielleiten@bsfz.at
www.schielleiten.bsfz.at
Zemljevid
Grad Schielleiten
Interreg Slovenia
Burgenland Stiftung
RIS
BISTRA
TZD
Steiermark
Oststeiermark
Thermenland
Apfelland
Vulkanland
Burgenland
Österreich
Genuss Card