de  |  en  |  slo
Tabor Feldbach
Domovino ohranjati, raziskovati in posredovati.
Zgodovina
Varovalni nasip.

Feldbacher Tabor je bil zgrajen v drugi polovici 15. stoletja kot trdnjava okrog cerkve jugovzhodnega avstrijsko štajerskega mesta Feldbach. Zid je imel hodnike in bil predret s strelnimi linami. Na notranji strani je bilo urejenih 11 majhnih dvo- do trinadstropnih "Gaden-" ali "Taborhäuschen" z obokanimi kletmi, bivalnimi prostori, skladiščem in hlevom. V času velikega čarovniškega procesa v Feldbachu (1673–1675) je služil Tabor kot zapor za ljudi, ki so bili označeni za čarovnike in čarovnice. Ko je v 18. stoletju izgubil svojo obrambno funkcijo, so bili "Taborhäuschen" uporabljeni kot šolski in shrambni prostori, skladišča, kleti za shranjevanje zelenjave in kot ledenica.

Muzej v Taboru
Kot je bilo nekoč

18. maja 1952 je bil končno odprt Domovinski muzej v Taboru, za katerega skrbi od leta 1985 jugovzhodno avstrijsko štajersko društvo za domoznanstvo v sodelovanju z mestno občino. V naslednjih desetletjih je bil muzej nenehno razširjen. Danes zavzema skoraj celotno zgradbo in skriva v več kot 40 prostorih različne razdelke, ki velikim in majhnim obiskovalcem odkrivajo življenje v preteklem času.

Vodenja in muzejsko-pedagoški program:
Skupine od 10 oseb po predhodni najavi (ali na +43 664 6412327)
Skupinam ponujamo posebne programe:

Ponudbe za odrasle

Vodenje skozi jedro našega celotnega muzeja z vključenim uvodom (zgodovina Feldbacha in Tabora): začasne razstave, etnologija, zgodovinski šolski razred, gradovi in dvorci kot tudi Kelti in Rimljani. Trajanje: ca. 75 minut

Ponudbe za otroke

Vodenje za otroke z interaktivnimi elementi skozi pet postaj po vaši izbiri in splošnim uvodom (zgodovina Tabora):
začasne razstave, etnologija, zgodovinski šolski razred, geologija, pajki in tkanje, ribe in živali življenjskega prostora Raabe, gasilci ali Kelti in Rimljani. Trajanje: ca. 60 minut.
 
Ustvarjalne delavnice: poleg vodenja skozi pet postaj za otroke in kratkega odmora obstaja možnost ustvarjalnih delavnic na vsaki postaji: pisati s peresom in črnilom, oblikovati obeske iz vulkanskega kamna; kot je bilo nekoč; Raab nekoč in danes. Trajanje: 120 minut.

Otroški popoldan: 1x mesečno, vodenje za otroke in ustvarjalne delavnice k posebni tematiki. Otroci kot posamični obiskovalci lahko z našo družinsko torbo skupaj z eno spremljevalno osebo skozi igro spoznajo naš muzej – prijava ni potrebna!
Stik & Informacija
Tabor Feldbach
Tabor-Platz 1, 8330 Feldbach
Tel: +43 664 64 123 27
office@tabor-feldbach.at
www.tabor-feldbach.at


Odpiralni čas:
Torek–sobota 10.00–17.00 in po predhodni najavi (+43 664 6412327)
Sezona: konec aprila do 26. oktobra
Ob nedeljah in praznikih zaprto!

Vstopnina
Cena karte: 4,50 €
Letna karta: 10,00 €
Karta s popustom: 2,50 € (otroci od 10 let naprej, šolarji, študenti z izkaznico, upokojenci)
Otroci od 6 do 10 let: 1 €
Karta za vodenje: 2 €
Skupinska karta z vključenim vodenjem (od 10 oseb): 4 €
Družinska karta: na odraslega 4,50 €
brezplačen vstop za vse otroke!

'DVA IN VEČ' – Štajerska družinska izkaznica: za vse navedene osebe velja dnevna karta kot letna karta.
Ustvarjalne delavnice ali otroški popoldan (z vključenim vodenjem, materialom in malico): 5 € (plus otroška karta ali karta s popustom)

Zemljevid
Grad Feldbach
Interreg Slovenia
Burgenland Stiftung
RIS
BISTRA
TZD
Steiermark
Oststeiermark
Thermenland
Apfelland
Vulkanland
Burgenland
Österreich
Genuss Card