de  |  en  |  slo
Grad Welsdorf
Čudovito praznovati v termalni deželi avstrijske Štajerske.
Zgodovina
Welsdorf je bil prvotno del vladavine Stein v Fürstenfeldu. Na začetku 16. stoletja je Christof Perner to majhno posestvo prodal, na kar je bil tukaj zgrajen marof. Tega je okrog leta 1550 kupil Wolf von Wilfersdorf. Njegov sin Jonas je poleg marofa zgradil plemiško rezidenco, za katero je dobil dovoljenje s strani nadvojvode Ferdinanda, da se lahko imenuje "Wolfsdorf". Ko so 1605 Uskoki šli čez to ozemlje, sta Welsdorf in sosednji marof pogorela do tal in bila še le v naslednjih letih ponovno postopoma zgrajena. 

1701 je vladavino Welsdorf kupil avguštinski samostan kanonikov Pöllau. Grad je služil kot poletna rezidenca proštov. Okrog leta 1716 je dal Johann Ernst von Ortenhofen Welsdorf izgraditi. Grb nad portalom še danes spominja na ta čas. Od nekdanjih štirih mogočnih kvadratnih kotnih stolpov so danes ohranjeni še trije. Dvorec Welsdorf je bil nekoč obdan z obzidjem in bastijami, pri čemer so danes od nekdanjih obrambnih objektov ohranjeni samo še fragmenti.
Sanjsko praznovati
Grad Welsdorf ponuja ekskluzivni, sanjski ambient za najlepše dneve življenja. Že več kot 400 let grad kraljuje v avstrijsko štajerski pokrajini. Na jugo je park obdan z dvonadstropnim arkadnim hodnikom. Prečudoviti park s pradavnim drevesnim sestojem je zeleno srce posestva in idealen prostor za poroko, sprejem ali vaše poročne fotografije.

Nenavadni ambient gradu Welsdorf vam je ekskluzivno na voljo. Do 110 oseb ima prostor v taverni in v tako imenovanem "Kutschergewölbe". Ali poroka, poslovna praznovanja ali okrogli rojstni dan – vaši gostje bodo navdušeni nad zabavo na gradu Welsdorf!
Spati kot grofje
Luksuzno grajsko stanovanje "Ortenhofen" v prvem nadstropju se razteza čez 170 min očara z luksuznim udobjem. 5 metrov visoki stropi s štukaturami dajejo prostorom karakter in dajo dragim lestencem, zelo kakovostnim parketnim tlom in mogočnim krilnim vratom prav poseben pomen. Tri ogrevajoče lončene peči skrbijo tudi ob hladnih temperaturah za udoben ambient.

V pritličju dvorca ponuja apartma "Augustinergewölbe" našim gostom na 50 m2 izjemen ambient s pogledom in neposrednim dostopom na grajski park. Križasti banjasti obok daje bivalnemu in spalnemu prostoru prav poseben čar. Pri opremljanju so še posebej pazili na to, da je bila izbrana elegantna in udobna oprema. Apartma ponuja udobje in najboljše izhodišče za nepozabne dneve na avstrijskem Štajerskem. 
Stik & Informacija
Dvorec Welsdorf
Silvia & Clemens Sadnik
Schlossweg 25
A-8280 Fürstenfeld
T: +43 678 1293957
schloss@welsdorf.at
www.welsdorf.at
Zemljevid
Grad Welsdorf
Interreg Slovenia
Burgenland Stiftung
RIS
BISTRA
TZD
Steiermark
Oststeiermark
Thermenland
Apfelland
Vulkanland
Burgenland
Österreich
Genuss Card